Bokomtale: Aasne Linnestå. Johannas åpenbaringer

Innhold

Johannas åpenbaringerTraumatisert etter bistandsarbeid som sykepleier i Sør-Sudan bryter Johanna kontrakten og reiser hjem til Norge. Det er seint på høsten og mørkt og kaldt, men hun flykter til familiehytta som ligger avsides til i Telemark. Hun reiste brått både fra arbeidet og den etiopiske kjæresten. På hytta er hun alene, men får litt praktisk hjelp fra et eldre par som bor noen kilometer unna.

Dagene går med til praktiske gjøremål, men hun får også tid til å bearbeide tanker og reflektere over livet sitt og forholdene i familien. Hun er mye ute i naturen som hun har et nært forhold til siden barndommen. Foreldrene er skilt og hun har et distansert forhold til mora som ofte var fraværende i oppveksten hennes. Faren har hun derimot et nært forhold til, og han kommer og besøker henne på hytta.

Johanna tenker mye på sin eldre bror, som døde da han var tjuetre år. Han var et skjørt menneske som hadde et veldig nært forhold til naturen. Ingen i familien skjønte hvordan han hadde det og Johanna føler skyld for at hun ikke brukte mer tid sammen med han.

Etter hvert som hun får bearbeidet traumene, begynner hun å lengte etter kjæresten og inviterer han til Norge. Hun kjenner at hun snart er klar for nye oppdrag som bistandsarbeider.

Jeg likte spesielt godt naturskildringene i boka og kommer nok til å lese flere bøker av forfatteren.

Aasne Linnestå (f.1963) debuterte i 2000 og har utgitt både romaner og diktsamlinger.

(KS)

Bestill boka

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 15.04.2020

Fant du det du lette etter?