Bokomtale: Caroline Ugelstad Elnæs. Yoona

Innhold

YoonaYoona er i slutten av tjueårene og jobber som resepsjonist på et hotell i Oslo. En del av jobben hennes er å gå tur med hunden til sjefen. På hotellet observerer hun gjestene, og hører på klagene deres.

Det kommer mange forskjellige og særegne gjester til hotellet og Yoona forelsker seg i en av de kvinnelige gjestene. En gang går Yoona inn på et av de ledige rommene og begynner å kaste inventar og gardiner ned på gata. Noen ganger går hun ut på byen sammen med kolleger og gjester fra hotellet.

Yoona er adoptert fra Sør-Korea og en sjelden gang besøker hun adoptivforeldrene som bor på en gård utenfor Oslo. Hun tenker tilbake på barndommen og at hun ble mobbet på skolen på grunn av at hun er adoptert. Yoona fantaserer mye om Sør.Korea, landet hun forlot som treåring. Det kan gi seg utslag som at hun sitter på bussen i Oslo og når hun går av bussen er hun plutselig i Seoul i Sør-Korea. Hun leser mye om landet og framkaller noe som må være falske minner. Yoona leter etter et stabilt punkt i livet, og strever med spørsmål om identitet som : hvem er jeg, hvor kommer jeg fra.

Boka handler om søken etter identitet, røtter og seksuell legning, adopsjon, utenforskap, mobbing.

En interessant bok om livet i Oslo slik det kan være for unge mennesker som ikke helt har funnet seg selv og sin plass i livet.

Dette er Caroline Ugelstad Elnæs (f.1995) sin debutbok. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø og Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun har også en bachelor i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo.

(KS)

Bestill boka

 

Boka kan også leses i ebok-appen BookBites.

Sist oppdatert: 20.03.2020

Fant du det du lette etter?