Digitale filmtips for barn og unge

Innhold

Vi anbefaler filmer og serier for barn & unge. De fleste er gratis tilgjengelig i Filmbib eller NRK, mens noen ligger i strømmetjenester.

Filmoteket

Er bibliotekenes strømmetjeneste for spillefilmer og dokumentarer.  Lag deg en profil med ditt nasjonale lånekort og velg hjemmebibliotek. Deretter får du tilgang til norske og internasjonale prisvinnende filmer for voksne og barn - helt gratis!

Mer informasjon

 

Barn 0-5 år

Filmbib.no

Filmcover

Den vesle grå ulven - Tre fantasifulle og lekne tegnefilmer om en liten ulvunge og vennene hans (for barn fra 0-99 år)

Filmcover

Dunder - Rampemonsteret Bulder vil ha bestevenninna Modika for seg selv, og må kvitte seg med det kjedelige monsteret Lex. Men den som graver en grav, har en lei tendens til å ramle nedi sjøl… (passer for alle barn fra 0-99 år)

Filmcover

Isfiske - Det å fange fisk er ikke alltid like enkelt. De uten fiskelykke må av og til ty til alternative metoder.. (tegnefilm - passer fra 5 år)

Filmcover

Snill - Noen jenter blir så stille at de går helt i ett med veggtapeten, men selv stille jenter kan skrike som en ørn. Når de må. Basert på boka med samme navn.

Alle barnefilmer i filmbib.no

NRK

seriebilde

Brillebjørn - serie basert på bøkene om Brillebjørn

filmomslag

Dyrene i Hakkebakkeskogen - filmen

Filmomslag

Folk og røvere i Kardemomme by - høytlesing med bilder fra boka

Serie

Kan selv - serie om barn som klarer ting selv

Serie

Kjælosaurus - serie om Klara som har en dinosaur som kjæledyr

Filmcover

Knerten i knipe - filmen

Barn 6-12 år

Hjemmeskole

Gå inn på trinn og fag fra NRK skole og finn serier som MK-X, Lesekorpset, Tellekorpset, Supernytt, Newton. Og andre filmer som forklarer skoletema.

Elevkanalen har gratis tilgang i 3 måneder. Se nyheter og videoer til undervisning på flere språk.

Filmbib.no

Filmcover

Bakern - Kine Aune fra Trondheim sin film om “bakern” til Inger Hagerup - i rapversjon (passer fra 7 år)

Filmcover

Skylappjenta - Gjennom en ti minutters estetisk animasjonsfilm med ekte skuespillere følger vi en ung innvandrerjentes prøvende skritt ut i den norske virkeligheten. For første gang må Skylappjenta finne ut av livet på egen hånd, som en assimilert pakistaner uten tilhørighet. (passer fra 7 år)

Filmcover

Vill Mark - Jenter kjemper om badeplassen. Hvem har rett til å være her? De to søstrene som er herfra? Eller de som kommer flyttende? (passer fra 6 år)

Filmcover

Kalde poter - Embla (11) og Adam (9) er detektivpartnerne som løser skumle mysterier sammen med kjæledyrene sine. (passer fra 9 år)

NRK

Filmcover

Hettie Feather - baserer seg på en bok av Jacqueline Wilson om den foreldreløse jenta Hettie som bor på barnehjem i England på slutten av 1800-tallet.

Filmcover

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin - animasjonsfilm om to små fyrer som bor i en tunnel. De har en grevling i taket. De synger og spiller og småkjekler om det meste. Advarsel: Filmen gjør narr av bergensere.

Filmcover

LikMeg - Gjenkjennelig om vennskap, utestenging og tilhørighet - og hvor langt noen er villige til å gå for å bli populær. Norsk dramaserie. Den er på e-bokbib også!! (Passer fra 10 år)

Filmcover

Ronja Røverdatter - film basert på boka. Ronja er røverhøvdingens datter. Den natten hun ble født slo lynet ned og delte borgen i to. Hvem bor på andre siden?

Filmcover

Søskensjokk - Sigrid og pappaen flytter inn med pappas kjæreste og hennes barn.

Filmcover

Villmarksbarna - om de fire søsknene som bor i Alta som er mye på tur. Filmen fra turen til Grønland er også på NRK.

Filmcover

Zombie-Lars - En hjertevarm og morsom serie om zombier og hekser - om tilhørighet, vennskap og det å skille seg ut. (Passer fra 9 år)

Ungdom 13+

Filmbib.no

Filmcover

Aria - I denne flotte leireanimasjonen inspirert av Puccini, er Madam Butterfly en marionette som lever alene på en øy inntil den kjekke sjømannen Pinkerton ankommer. (passer fra 12 år)

Filmcover

Føkkings mai - Jentedrama, fyll, gutteproblemer, spy og abort - norsk ungdom og russetid er ikke en dans på roser. (passer fra 15 år)

Filmcover

Min bror Amal - Sami (13) og storebroren Amal bor på et omsorgssenter for enslige mindreårige. Amal vil rømme om noen få dager, men planene endres brått da en fugl krasjer inn i ruten deres og Sami bestemmer seg for å prøve å berge fuglens liv.

Filmcover

Virgins4lyfe - Astrid og Issi er 14 år og har siste kveld på sydenferie. Målet er klart - særlig for Issi: å miste jomfrudommen før ferien er over, og de har kun én kveld igjen å gjøre det på. (passer fra 12 år)

NRK

Filmcover

Kongen av Gulset - Jonis vil være tøffest på fotballbanen, den råeste damemagneten og den aller feteste fyren på ungdomsskolen. 

filmcover

Nattens arvinger - De har skarpe tenner og overnaturlige evner. Nå truer sterke fiender med å utrydde hele vampyrslekten

Filmcover

Skam - De går på videregående og opplever kjærlighet, vennskap, svik og skam. Her er vennegjengen som traff verden midt i hjertet.

Filmcover

Skitten snø - Han gjør livet hennes til et mareritt. Sammen med venninnene legger hun en hevnplan. Thrillerserie om frykt, ære og sterke vennskap. Basert på bok med samme navn.

HBO Nordic

Filmcover

His Dark Materials - Basert på “Det gylne kompasset” av Philip Pullman, spennende fantasy drama. Hele første sesong tilgjengelig på HBO Nordic.

Netflix

Filmcover

Anne with an E - serie som passer fra ca 10 år og for voksne også. Ny filmatisering basert på bøkene om Anne fra Bjørkely. Høy kvalitet. Dyktige skuespillere, mye varme, dramatikk og humor.

Filmcover

Wonder - film basert på den bestselgende boka med samme navn. Filmen forteller den morsomme, inspirerende og varme historien om August Pullman. Auggie er født med deformert ansikt på grunn av en genfeil, og har til nå hatt hjemmeundervisning. Når han skal starte i femteklasse har foreldrene bestemt at han skal begynne på en vanlig skole, med barn han ikke kjenner.

 

Sist oppdatert: 28.04.2023

Fant du det du lette etter?