Pingles dagbok

Innhold

Har du lest deg gjennom alle bøkene om Greg i en Pingles dagbok? Sjekk ut noen andre dagbøker:

Bokomslag
Nerdepatruljen

Denne serien av amerikanske Michael Fry ligner mest på Pingles dagbok. Mye humor, ærlighet og varme.

Serien består av tre bøker.

 

Bokomslag
Gutta i trehuset

Andy og Terry bor i et trehus. Men det er ikke et vanlig trehus.  Livet i trehuset kunne vært perfekt for Andy og Terry hadde det ikke vært for at de stadig blir distrahert av tretten flygende katter, gigantiske bananer, vakre havfruer, et sjøuhyre som tror hun er en havfrue, enorme gorillaer og farlige tyggegummibobler. 

Det er kommet sju bøker i serien.

 

Bokomslag 
Donut-dagbøkene

Dermot Milligan har et problem. Han er overvektig og hekta på donuts. Han har en overenergisk mor, en far som bruker det meste av tiden sin til å gjemme seg på do, og to søstre som angriper ham nådeløst fra hver sin kant. Nå har moren bestemt at han må gå til en kostholdsekspert, en dame som ligner mistenkelig på en av desperantene fra Harry Potter.

Det er tre bøker i serien.

 

Bokomslag
Dustedagboka

Nikki Maxwell er ikke spesielt populær på skolen. Snarere motsatt faktisk, hun er en skikkelig nerd. Nikki håper at alt vil bli annerledes når hun begynner på ny skole og får sjansen til å få noen nye venner. Men livet er ikke så enkelt. Hun drømmer om en plass i SKP-gjengen (Søt, Kul og Populær). Men ingen ser hennes vei, og fortvilelsen er overveldende. I håp om å bli innlemmet ønsker hun seg en Iphone, men i stedet kjøper moren dagbok. En skikkelig dustete dagbok. Motvillig begynner hun å skrive, om SPK, og ikke minst om den skremmende og dødskule MacKenzie, og den helt skjønne Brandon, som blir tilegnet både dikt og dagdrømmer. Her er motgang og gleder, skrevet i dagbokstil, supplert med skisser og kruseduller. 

Det er tolv bøker i serien.

 

Bokomslag 
Verdens kuleste gjeng

Det finnes de som er kule, og så finnes det de som er så kule at ingen har oppdaget det enda. Sånne som Markus med smilehullet og skolens hardeste skuddfot og Cornelia med langt, skinnende hår, de bare er kule. Noe alle vet. Så finnes det de som er enda kulere, som Helena den pene, Alfred erkenerden, Ivan den dumme og den ultimate kjedelige fortelleren, synes hun selv, som ikke vil fortelle at hun heter Bjørg fordi navnet er verdens dølleste.

Det er kommet fem bøker i serien.

 

Bokomslag 
Berts dagbok

Treb Walker skriver dagbok. Det er livsfarlig! Tenk om klassens tøffeste og sterkeste gutt, Klimpen, får vite det! Da vet snart hele verden at Treb elsker ei jente, er forfulgt av en bautabasill, gjør vitenskapelige eksperiment sammen med Åke, smugrøyker - og at Treb bare er et dekknavn.

Ni av bøkene om Bert er oversatt til norsk.

 

Bokomslag 
Pym Pettersen

Pym Petterson 11 år heter Pym ved en misforståelse, som så mye annet i livet hennes. Hun er lillesøster i en trygg, helt vanlig familie med mor, far og storesøsknene Sigmund og Sanna, som er fire år eldre og tvillinger og krangler hele tiden. Pym er opptatt av verdensrommet, gjør tingene på sin egen måte og stiller spørsmål ved det meste. Hun synes mye i livet sitt er skikkelig mislykka. Pym synes familien verken er spennende eller morsom. Den er rett og slett bare mislykka. 

Det er ingen tegninger og tettere tekst i bøkene om Pym, enn det er i Pingles dagbok.

Det er fem bøker i serien om Pym.

 

Bokomslag 
Habib

Møt Habib. En herlig gutt med ett oppdrag: å spørre Paris om de skal bli sammen. OK, to oppdrag: han må finne meningen med livet også. På skolen skal hele klassen skrive dagbok. Så klart bryr ikke Habib seg om det. Ingen av guttene i klassen bryr seg, siden dagbøker jo er en jentegreie. Men når frøken innkaller mamma til en ekstra foreldresamtale, setter Habib igang. Og han liker det. Han klarer ikke å slute å skrive. For det skjer en hel masse de siste ukene i femte klasse.

Det er bare den første boken i serien som er oversatt til norsk.

 

Bokomslag 
Bøkene om Oda

Oda forteller i overdådig direkte stil om livet med (plagsom) lillesøster Erle, bestevenninne (verdens beste) Helle og Helles storebror (utrolig teite) Stian. Om mystiske naboer og store fettere på vinterferiebesøk hos bestemor (verdens snilleste). Om forfatterbesøk av Arne Svingen og Stians irriterende lytting på DumDum Boys. Oda er midt mellom barn og ungdom, snøballkrig det ene øyeblikket, forelskelse (vet det ikke selv!) det neste. Gjennom en rad humoristiske episoder endres Odas univers eller er det hun selv som endres?

Nina E. Grøntvedt er fra Trondheim og har skrevet tre bøker om Oda.

Sist oppdatert: 26.11.2018

Fant du det du lette etter?