Likte du Kattekrigerne

Innhold

Om du likte serien Kattekrigerne så liker du kanskje også disse fantastiske dyrehistoriene:

 

Bokomslag

Spirit Animals

Fire modige barn. Fire fantastiske dyr. En eldgammel ondskap. Følg jakten på talismanene. Alene ville de vært sjanseløse. Men det året de fyller elleve, greier Conor, Abeke, Meilin og Rollan å mane frem hvert sitt kraftdyr, en ulv, en leopard, en panda og en falk. De er alle utvalgte til å redde landet Erda, og sammen legger de ut for å finne de tapte talismanene og bekjempe mørkets krefter. Når boka er ferdig lest kan man selv delta i kampen mot de onde kreftene på nett. Det er kommet seks bøker i serien på norsk.

 

Bokomslag

Tåkemantelkrøniken

Øya Tåkemantel er bebodd av små dyr som pinnsvin, otre, muldvarper og ekorn. Dyra bor i et velorganisert kongerike i fred og fordragelighet. Urchin er et lite foreldreløst ekorn som en helt spesiell natt under en himmel med dansende stjerner, blir skylt i land på øya. Urchins rolle er å nedkjempe intriger og kamper mellom det gode og det onde som har oppstått blant innbyggerne. Kongen og dronningen er i ferd med å miste sin makt til skurkene Kaptein Husk og Lady Aspen. Skurkene prøver å sulte ut innbyggerne på øya for å få den makten de vil ha. Det er tre bøker i serien.

 

Bokomslag

Himmelørnen

For å lære å se hva som gjemmer seg under overflaten må man få øye på det som gjemmer seg i dypet. Den dagen Callum og vennene hans finner Iona på gården, prøver de å jage henne bort. Iona slipper unna og forsvinner i fjellet før de får tak i henne. Callum blir bekymret for jenta og drar ut for å lete etter henne. Da han finner henne, er hun iskald, men hun nekter å bli med ned til gården. Hun vokter nemlig en hemmelighet som befinner seg på en liten øy i et vann som tilhører Callums familie. De to inngår en avtale, Iona skal fortelle hemmeligheten mot at hun får lov til å komme tilbake dit. De to knytter et nært vennskap og bestemmer seg for ikke å fortelle hemmeligheten til noen. På den måten vil den ikke komme til skade. Lovnaden forandrer Callums liv for alltid.         

  

Bokomslag

Den hvite delfinen

Kara hater skolen og elsker sjøen. Felix hater sjøen og elsker dataspill. De misliker hverandre med det samme de møtes. Men da de en dag oppdager en skadet, hvit delfinunge på stranden, vet de at de må samarbeide for å redde den. Og et sterkt vennskap blomstrer.

Det er ikke bare delfinen som må reddes. Det sårbare korallrevet utenfor kysten står i fare for å bli ødelagt av uvettig trålfiske. Kara og Felix setter alt inn på å redde revet fra skruppelløse miljøsyndere, men de merker fort at de kjemper mot mektige krefter.

 

Bokomslag

Hundetanker

For å få ro til å skrive en bok om hvorfor vi er så redd for ulv, tar faren til Vera med seg den 13 år gamle datteren og flytter ut av byen - og rett inn i et vepsebol. De drar nemlig til et lite sted der ulven har drept flere sauer, og naboene har dannet et ulovlig jaktlag for å ta livet av den. Uforklarlige ting begynner å skje. Hva er det med den grønne lua Vera finner i en skuff, og hvorfor er den fordrukne Birger med reveblikket så oppsatt på å få tak i den? Heldigvis møter Vera Gustav, som lærer seg all judoteori i løpet av en natt og som tror på Vera, selv om det hun forteller ham egentlig ikke går an å tro på.

Sist oppdatert: 15.11.2018

Fant du det du lette etter?