Gamle dager

Innhold

Liker du å lese om gamle dager? Se her

Bokomslag

Oldefars ulveskinnspels

– Fortell for meg, da farfar! Fortell om krigen! Om bomben og soldatene og om den gangen du nesten ble arrestert! Farfar smiler lurt og trekker ut en usynlig skuff i pannen sin.
– Da må jeg bare åpne rette skuffen først. Historien ligger oppi her.

Bokomslag

Farfars bombekrater

Når jeg er på besøk hos farfar og farmor pleier jeg å få farfar til å fortelle historier fra gamle dager. Den aller mest spennende historien er den om hvordan tyskerne bombet huset deres.

 

Bokomslag

Moulton og meg

Jenta i Moulton og meg synes arkitektforeldrene er noen håpløse raringer, og er misunnelig på nabojenta, som har det mer vanlig hjemme. Som stoler med fire ben, ikke tre. Helt til foreldrene kommer hjem med en sykkel. En sykkel er nettopp hva de tre søstrene ønsker seg aller mest, men de har aldri bedt om noe så rart som en Moulton fra England.

 

Bokomslag

Verdens første ballongferd

En kveld i november 1782 får franskmannen Joseph Montgolfier en idé, etter å ha sett en liten papirpose bli virvlet opp av den varme luften i peisen. Hvis en liten pose kan lette med varmluft, må vel en stor pose kunne gjøre det samme? Kanskje en pose stor nok til å frakte mennesker? Sammen med broren Étienne går han i gang med forsøk og eksperimentering.

 

Bokomslag

I farta med farfar

Lars Fiskes farfar var med på å starte en av de første automobilfabrikkene i Norge, men i farfars bil var det farmor som oftest var sjåfør. Da farmor og farfar var unge var familien på biltur fra morgen til kveld.

 

Bokomslag

Bjørnen Winnie

I 1914, da den første store verdenskrigen fant sted, reiste Harry Colebourn helt fra Canada til Europa for å være dyrlege for soldatenes hester. På en jernbanestasjon redder han en liten bjørnunge. Han kaller den Winnie etter hjembyen Winnipeg, og tar den med seg videre på turen til Europa.

Sist oppdatert: 03.09.2021

Fant du det du lette etter?