Bokomtale: Kjersti Rorgemoen. Eit praktisk menneske.

Eit praktisk menneskeLiv har nettopp kjøpt seg et avsidesliggende og falleferdig gammelt småbruk. Det har stått ubebodd siden 1980-tallet, og mangler både vei, vann og strøm. Hun er opptatt av å ta vare på det gamle, og ønsker et liv der hun kan jobbe fysisk hardt og være nær naturen. I jobben som museumskonsulent på et bygdetun er jobben hennes stort sett å skrive søknader om støtte til ulike formidlingstiltak, og hun er lei av å bare måtte bruke ord. Kjæresten Svein derimot er fornøyd med det livet han har. Han jobber som fysioterapeut og bor i bygdas nye byggefelt. Han deler ikke Livs entusiasme for et liv "der ingen skulle tru at nokon kunne bu".

En gruppe norskamerikanere på leting etter sine røtter i gamlelandet tar kontakt, og Liv er med og planlegger et opplegg for dem. Amerikanerne kommer akkurat i tide til den storstilte jonsokfeiringa på bygdetunet.

Men det er ikke alt som går helt som planlagt for Liv, hverken privat eller i jobbsammenheng.
Dette er en historie med mye humor og ironi. Tematikken er aktuell, - drømmen om å leve landlig og i pakt med naturen (inspirert av ulike tv-serier) er noe som mange kan kjenne seg igjen i. Og sommerens utstillings-tema på museet er gjengroing av kulturlandskapet.

Romanen er språklig fortettet og forfatteren skriver rytmisk og ganske knapt. Boka er lett å lese, med mye handling på få sider.

Rorgemoen er født i 1982 og bor i Tokke i Telemark. Dette er er hennes tredje bok. Hun har master i nordisk litteratur og har studert ved Skrivekunstakademiet. Forfatteren har allerede mottatt flere priser for sitt forfatterskap.

Romanen finnes også tilgjengelig som e-bok i appen BookBites.

(UU)

Bestill boka

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.