Spillanbefalinger

Innhold

Gratis spill du kan spille hjemmefra.

PC

League of Legends: Et kompetitivt lagbasert spill der man skal ødelegge fiendens tårn. Anbefalt 15 år og oppover.

Meat boy: Browserbasert flash spill. Et veldig utfordrende plattformspill man kan spille gjennom browseren. Meat boy er forgjengeren til det populære spillet Super Meat Boy. Anbefalt 15 og oppover.

Spelunky classic: Gratis versjonen av Spelunky spillet, dette er da versjonen som ble lansert i 2009. Dette er et plattformspill som passer alle aldre. 

Star Craft: et science fiction kompetitivt strategi spill. Dette spillet er nå gratis etter utgivelsen av remastered edition. Anbefalt 16 år og oppover.

Path of Exile: Et online rpg-spill som er satt i en mørk fantasy verden. Det er actionpreget spill som kan minne mye om diablo serien, men er mye mer mangfoldig i hvordan du skaper karakteren din og et enormt ferdighetstre. Aldersgrense 18 år.

Runescape: Spillet der du levler opp forskjellige aspekter og kunnskaper hos deg selv mens du utforsker en åpen verden. Det klassiske Runescape som tok verden med storm da det først kom ut er også fortsatt tilgjengelig gratis. Det er en 13 års aldersgrense på spillet. 

Curve Fever: et last-man-standing arkadespill. Kan spilles online eller offline, lag din egen lobby med venner eller spill mot tilfeldige spillere. Man kan til og med spille flere sammen på samme tastatur. Passer alle aldre.

Bomberman: Det avanserte bomberman koster penger, men det startet som et gratis browserspill og her er en samling av forskjellige versjoner. Kan spille mot datamaskinen eller sammen med andre der man konkurrerer ved å slippe bomber for å ødelegge vegger og motstandere til det bare er en gjenstående bomberman. Passer alle aldre. 

IOS- og Android-apper

Asphalt 9 Legends: Et utrolig kult bilspill med så god grafikk at det føles ut som om man spiller på en spillmaskin og ikke en telefon. Anbefalt for alle aldre på Android, men 12 års grense på IOS.

Pokemon Masters: Pokemon spillet som lar deg spille i tre mot tre kamper for å vinne Pasio Islands Pokemon masters league. Her får du ta kampen mot flere kjente fjes fra spillene, filmene og serien. Anbefalt 10 år og oppover.

AI Dungeon: Et tekstbasert eventyr der du tar valgene underveis for å skape din egen historie. Tekstbaserte eventyr var en hit på 80-tallet og felles for dem alle var at alle alternativer var skrevet på forhånd. Dette spillet bruker et Artificial Intelligence program for å generere scenarioene i spillet. Du kan bruke allerede eksisterende scenarioer eller lage ditt helt eget som passer spesifikt for deg. Anbefalt 17 år og oppover.

Konsollspill

Brawlhalla (PS4, Nintendo Switch, Xbox one): En tøft plattform og slåssespill som minner mye om Super Smash. Det kan spilles med andre enten lokalt eller på nett eller alene. Anbefalt 7 år og oppover.

Call of duty warzone (PS4, Xbox one, Windows): Spillet koster egentlig penger, men multiplayer battle royal modusen warzone er gratis. Spennende og actionpreget der du og et team slippes i et krympende område og sloss mot andre spillere. En mye mer moden versjon av Fortnite. Aldersgrense 18.

Dauntless (PS4, Nintendo Switch, Xbox one, Android, Windows): Et jakt og overlevelses spill som tar mye inspirasjon fra Monster Hunter. Teame opp med opptil fire andre spillere for å jakte ned gedigne monstre. Anbefalt 12 år og oppover.

Analoge rollespill

Trollporten - Et nytt rollespill for barn og foreldre: Dette er et norsk rollespill for barn i alderen 6-12 år, der det er meningen at det skal være en voksen spilleder. Skal kunne spilles uten forberedelser og spillet har enkle regler. Spillet foregår i en udefinert fantasiverden som blir skapt av spillerne gjennom den første spilløkten.

Engine Heart - Spillet er satt i tiden etter menneskehetens utryddelse. Her spiller man små service roboter som fortsatt fungerer. Her får man regler for å lage roboter, karakterark, spilleksempler og ferdiglagde karakterer. Krever at man har en tisifret terning. 

Kids, Castles & Caves - En enkel rpg som er designet for at barn som verken kan lese eller telle skal få være med. Et fantasyspill som man bare trenger en sekssifret terning for å spille.

Neon City Overdrive: Et cyberpunk spill med stort fokus på action og historie. Går raskt å lage seg en karakter og reglene er intuitive. Trenger bare en sekssidet terning. 

Dungeons & Dragons: Et av verdens mest populære TTRPG (Tabletop Roleplaying Game). Grunnreglene er tilgjengelig gratis på nett. Dersom man ikke har terningene man trenger finnes det apper og generatorer for det.

Brettspill du kan skrive ut og kortspill

Den franske brettspillprodusenten Asmodee har i disse tider lagt ut flere av brett og kortspillene sine ut på nettet slik at man kan laste dem ned og skrive dem ut. Her er de fleste spillene for små barn, men de er på engelsk.

Good little games har en god del gratis kortspill man kan printe ut. De fleste av disse spillene er laget for at flere skal spille sammen, men det finnes også et par man kan spille alene. Nettsiden er veldig god til å forklare om du trenger noe utstyr hjemmefra før du laster ned slik som for eksempel terninger.

Jellybean har gratis brett og kortspill for alle aldre med både spill man kan spille alene eller med andre.

Cheapass games er en spillbutikk, men har en egen side dedikert til de gratis brett og kortspillene de gir ut. Her er det også diverse tilbehør tilgjengelig på pdf slik som deres versjon av monopol penger som kan brukes i spillene eller poker chips.

Secret Hitler er et spill om politiske intriger for 5-10 spillere som blir delt inn hos enten de liberale eller fascistene. Det er hemmelig hvem som er fascister og sammen skal de skape mistillit og innsette en av sine som leder. Spiller må egentlig kjøpes, men det er blitt gitt ut en egen gratis versjon nederst på nettsiden.

Nettsider og spillbutikker med mange gratis spill

Old Games Download - er en arkiv nettside som legger ut spill fra 70, 80, 90 og tidlig 2000 tallet som har falt i det fri. Her kan man finne spill fra barndommen fra flere forskjellige plattformer slik som Commadore 64, DOS, Playstation, Sega, Windows og Arkadespill.

Spillbutikken Epic Games - legger ukentlig ut gratis spill man kan få, ofte nye og populære spill. De er gratis bare i den perioden de ligger ute.

Spillbutikken Steam - har en god del spill liggende gratis.

Sist oppdatert: 09.09.2021