Tips og anbefalinger for voksne

Innhold

Skjønnlitteratur

Mennesker som leser bok

Lesesirkelsett

Vil du starte din egen lesesirkel?

Nå tilbyr vi utlån av egne lesesirkelsett, pakker med mellom 4 og 10 eksemplarer av samme bok, som kan lånes ut under ett. 

Lesesirkelsettene består av mye omtalte bøker som vi har mange eksemplarer av på biblioteket. Vi vil tilby flere titler og eksemplarer etter hvert. 

Settene bestilles i dette skjemaet. Du kan hente på alle våre bibliotek.

Biblioteket har også en åpen lesesirkel som du kan være med i.

En bok

Ny norsk skjønnlitteratur

Her finner du korte omtaler av bøker støttet av Norsk kulturråd (Kulturfond). Vi vil avgi noen inntrykk og lette vurderinger, som forhåpentligvis vil kunne bidra til å lede litteraturen og leseren mot hverandre!

Omtaler av kulturfond-bøker

 

anbefalinger.JPG

Våre favoritter

På slutten av året deler vi lister med våre favoritter fra det siste bokåret. Listene legges også i Bibliofil, så de lett kan bestilles. 

2022 | 2021 | 2020

Våre favorittklassikere

 

nye bøker15.jpg

Trønderske forfattere

På hovedbiblioteket finner du både skjønnlitteratur og biografier om gode gamle trønderske forfattere. Her er en presentasjon av forfatterne.

Trønderforfattere

 

Lettlest for voksne

Her finner du en oversikt over bøker i biblioteket som egner seg til lesetrening i norsk og i noen andre språk.

boksok.no finner du flere tips til lettleste bøker. Biblioteket abonnerer også på ukeavisa Klar tale. Les og hør flere nyheter på www.klartale.no

Ukeslån

For deg som er kjapp til å lese har vi de mest populære bøkene for voksne tilgjengelig for ukeslån. Da kan du låne boka i 7 dager. Det er ikke mulig å reservere eller forlenge disse. Se utvalg og tilgjengelighet.

Krim

Krim

Hos oss kan du låne bøker, lydbøker og e-bøker i sjangeren krim og spenning.

Sakprosa

Vi har et bredt utvalg av fagbøker, dokumentarer og biografier. Det vi ikke har selv kan du bestille fra andre bibliotek. For deg som er skoleelev eller student og skal ha litteratur i ditt fag, henviser vi til skole- eller studiestedsbibliotek.


Leseutfordringer 

Tidligere har vi hatt ulike månedlige leseutfordringer, med tema. Listene ligger fortsatt ute

 

Last ned bibliotek-appen på App Store eller Google Play

E-bøker og e-lydbøker

Du kan låne e-bøker og e-lydbøker fra Trondheim folkebibliotek gratis på din Android-enhet (smartmobil eller nettbrett) eller på ditt Apple-produkt (iPad eller iPhone) med appene BookBites eller LIBBY. 

Bruksanvisning og informasjon

Dame som ser i en bok

Tegneserier

Biblioteket har en stor samling med tegneserier, både for barn og voksne. Vi har lagd lister så du lettere finner frem i samlingen:

 

Dame som studerer bøker

Filmer

Biblioteket har en omfattende samling med kvalitetsfilm til utlån. Tilbudet består av gamle og nyere norske filmer, filmer av internasjonalt kjente regissører, animasjonsfilmer, klassikere, kortfilmer, dokumentarfilmer, "smal film", utvalgte fjernsynsserier og opplysningsfilmer.

Vi legger vekt på å skaffe til veie filmer som kan være vanskelig å få tak i. Vi har også som mål at samlingen i størst mulig grad skal avspeile mangfoldet blant våre lånere. Derfor tar vi gjerne imot forslag på anskaffelse av filmer. Disse vurderes ut ifra våre retningslinjer for innkjøp.

Se våre lister og anbefalinger til film

Mann som studerer CD-plater

Musikk

I andre etasje på hovedbiblioteket kan du låne musikk i de fleste format: CDer, vinyl, musikkfilmer, filmmusikk, noter, musikkbiografier, tidsskrifter og instrumenter.

Spesielt fokus har vi på lokal musikk, og målsetningen er å skaffe alt som gis ut i regionen på CD og vinyl.

Sist oppdatert: 08.05.2023