Tips og anbefalinger for voksne

Nye bøker


Skjønnlitteratur 

Anbefalinger

Våre ansatte skriver anbefalinger i Bokanbefalinger sammen med bibliotekansatte fra hele landet. 

 


Ny norsk skjønnlitteratur

Her finner du korte omtaler av bøker støttet av Norsk kulturråd (Kulturfond). Vi vil avgi noen inntrykk og lette vurderinger, som forhåpentligvis vil kunne bidra til å lede litteraturen og leseren mot hverandre!

Omtaler av kulturfond-bøker


Trønderske forfattere

Trondheim folkebibliotek har en egen trøndersk hyllesamling av skjønnlitteratur og biografier om trønderske forfattere på hovedbiblioteket. Som et bibliotek for Trondheim og omegn har det vært viktig å kunne satse på og få vist fram lokale forfattere vi er stolte av. 
Forfattere i trønderhylla 

 

Lettlest for voksne

Her finner du en oversikt over bøker i biblioteket som egner seg til lesetrening i norsk og i noen andre språk.

Lettleste bøker med CD og bok:

På boksok.no finner du flere tips til lettleste bøker. Biblioteket abonnerer også på ukeavisa Klar tale. Les og hør flere nyheter på www.klartale.no

Krim

Hos oss kan du låne bøker, lydbøker og e-bøker i sjangeren krim og spenning. 

  • Se Krimhelter - liste over krimbøker i serie.

Anbefalinger

Våre ansatte skriver anbefalinger i Bokanbefalinger sammen med bibliotekansatte fra hele landet. 

 

E-bøker og e-lydbøkerDu kan låne e-bøker og e-lydbøker fra Trondheim folkebibliotek gratis på din Android-enhet (smartmobil eller nettbrett) eller på ditt Apple-produkt (iPad, iPod eller iPhone) med appen eBokBib. For å komme i gang laster du ned appen.


Bruksanvisning og informasjon 

 

Tegneserier

Biblioteket har en stor samling med tegneserier, både for barn og voksne. Vi har lagd lister så du lettere finner frem i samlingen. 

Anbefalinger

Våre ansatte skriver anbefalinger i Bokanbefalinger sammen med bibliotekansatte fra hele landet. 

Filmer

 

Biblioteket har en omfattende samling med kvalitetsfilm til utlån. Tilbudet består av gamle og nyere norske filmer, filmer av internasjonalt kjente regissører, animasjonsfilmer, klassikere, kortfilmer, dokumentarfilmer, "smal film", utvalgte fjernsynsserier og opplysningsfilmer. 

Vi legger vekt på å skaffe til veie filmer som kan være vanskelig å få tak i. Vi har også som mål at samlingen i størst mulig grad skal avspeile mangfoldet blant våre lånere. Derfor tar vi gjerne imot forslag på anskaffelse av filmer. Disse vurderes ut ifra våre retningslinjer for innkjøp. 

Musikk

På AMFI - avdeling for arrangement, musikk og film - kan du låne musikk i de fleste format: CDer, vinyl, musikkfilmer, filmmusikk, noter, musikkbiografier, tidsskrifter og instrumenter. 

Spesielt fokus har vi på lokal musikk, og målsetningen er å skaffe alt som gis ut i regionen på CD og vinyl.


Mer om musikktilbudet vårt

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?