Digihjelp på nett

Innhold

Digihjelp

Hold fysisk avstand, ikke sosial avstand - lær deg å bruke teknologi. Du kan bestille veiledning i bruk av data, mobil og nettbrett hos oss på hovedbiblioteket. Ta kontakt med oss på telefon 95 26 31 17.

Digihjelp over telefon
Vår samarbeidspartner SeniorNett tilbyr datahjelp over telefon. Medlemskap i Seniornett koster 350 kr pr år. Mer informasjon om medlemskap får du på nettsiden eller ved å ta kontakt pr. telefon. Medlemmer kan ringe for å få hjelp over telefonen, de kan koble seg på pc-en din og hjelpe deg direkte eller du kan sende e-post til dem.

Chat og videosamtaler

Lær deg å å koble opp chat og videosamtaler for å holde kontakt med de du ikke kan treffe akkurat nå. Teknisk ukeblad har en guide til hvordan du kommer i gang med forskjellige apper. Se også lenkene under for hjelp.

Kom i gang med Skype 
Kom i gang med Messenger
Kom i gang med Facetime 
Kom i gang med Google Duo

Andre nettkurs

Kom i gang med apper
Kom i gang med Vipps
Doro Smarttelefon: apper og videosamtaler 

Seniorsurfarna - lær å bruke apper (på svensk eller tegnspråk)

Nettvett.no - hvordan bruke teknologi på en trygg måte

Data Detox kit - Få kontroll på din digitale personvern, sikkerhet og velvære på måter som føles bra for deg.

Kompetanse Norge - Test dine ferdigheter

Få hjelp av andre i Trondheim

Det finnes flere hjelpegrupper som tilbyr å hjelpe folk som er hjemme i karantene, og vi har samlet noen av dem her. Gjennom disse tjenestene kan du både be om hjelp eller du kan registrere deg for å hjelpe andre med ulike ting.

Her får du en oversikt som viser det vi har funnet - tips oss gjerne om du vet av flere. Send e-post til laring@tfb.no


Nabohjelp
En app fra OBOS, gratis og knyttet til adressen din. Her kan du spørre de som bor rundt deg om hjelp til å handle for deg, barnepass, hundepass og mye mer.

Trondheim hjelper Trondheim 
En Facebook-gruppe som har som mål å legge til rette for at man både kan motta og tilby hjelp i Trondheimsregionen. Det kan være alt fra handling av medisiner, mat og andre nødvendige artikler til praktiske gjøremål.

Trenger du noe? Studenter som kan bidra i Trondheim 
En Facebook-gruppe som er etablert av studenter. Her kan du legge ut behov om hjelp, eller at du kan hjelpe andre, og i hvilke områder det gjelder.

Frivillighetssentralene
Det er frivillighetssentralene som er kontaktpunkt for koordinering av frivillige. Ta kontakt med din nærmeste frivillighetssentral.

  • Telefonvenn
    Et tilbud som gir deg mulighet til å snakke med noen på telefon. Her kobler frivilligsentralen deg sammen frivillige for at flest mulig skal ha noen å prate med.
  • Handlevenn
    Et tilbud som gir deg mulighet til å få tak i frivillige som kan handle matvarer eller andre ting du trenger. Mer informasjon under lenka til Frivillighetssentralene over.


Annonse på Finn.no
Lag en annonse på Finn.no, som tilbyr din egen frivillighet. Gir deg mulighet til å hjelpe andre med å handle, lufte hunden eller bare tilby deg å prate med noen.

Sist oppdatert: 16.09.2021