Velkommen til biblioteket

Innhold

Bibliotekene er åpne. I tillegg til å hente og levere, kan du besøke oss og bruke noen av våre tilbud. Vi oppfordrer besøkende til ikke å oppholde seg i lokalet lengre enn nødvendig. Takk for at du setter deg inn i smitteverntiltakene våre før du besøker oss! 

Påbud om munnbind

I Trondheim kommune er det fra 26. august 2021 påbud om bruk av munnbind for voksne og ungdom over 12 år på offentlig transportmiddel og i offentlige innendørs lokaler der man ikke kan holde minst en meters avstand. Bruk munnbind ut fra helsemyndighetenes anbefalinger. 

Besøksregistrering

For at vi rask skal kunne varsle hvis det oppstår et smittetilfelle, ønsker vi at alle besøkende registrerer seg med QR-koden eller nettadressen du finner på biblioteket du besøker. Hvis du trenger hjelp kan du ta kontakt med en av våre ansatte. Registreringen er frivillig, men vi håper du bruker tilbudet. Spørsmål og svar om registeringen hos SafeSpot.no.

Hva kan du gjøre i bibliotekene?

Hva vil du ikke kunne gjøre hos oss?

 • Benytte deg av meråpent bibliotek
 • Spise eller drikke i biblioteket
 • Benytte grupperom

Smittevern

 • Er du syk, i isolasjon eller karantene, ber vi deg om å bli hjemme
 • Husk god håndhygiene før og etter besøk i biblioteket
 • Bruk munnbind
 • Hold 1 meter avstand og ta hensyn til hverandre og ansatte
 • Bruk hånddesinfeksjon før og etter bruk av av pc-er og annet utstyr
 • Benytt selvbetjeningsautomater og andre selvbetjente tilbud
 • Vask lesebord med vaskemidler og papir som står ved vaskestasjonene før og etter bruk
 • Følg myndighetenes råd og veiledning for smittevern

Det vil fortsatt være restriksjoner på hvor mange gjester som kan besøke biblioteket samtidig. Vi ber deg derfor begrense tiden du er her.

Er det trygt?

Våre ansatte bruker munnbind, har gjennomført kurs i håndhygiene og må føle seg helt friske for å komme på jobb. I tillegg har vi skjerpet rutiner for renhold og begrenset antall gjester og ansatte i våre lokaler. Vi har med andre ord tatt forholdsregler for at det skal være trygt for deg å være på biblioteket, men merk at du besøker oss på eget ansvar.

Nasjonalbiblioteket har undersøkt med Folkehelseinstituttet (FHI) om det er mulig å smittes gjennom kontakt med bøker og annet materiale som lånes på biblioteket. FHI uttaler at "Studier har vist at viruset kan overleve på ulike typer flater fra timer til opptil dager. Vi vurderer det slik at risiko for indirekte smitte fra bøker er lav". 

Åpningstider og innlevering

Se på forsiden eller i oversikten over åpningstider.

Besøk bibliotekene utenom rushtid om du har mulighet. Du kan se på bibliotekenes Google-sider under populære tidspunkter, for når det er mye eller lite folk innom. Hovedsaklig er det rolig på hverdager kl. 10.00-12.00 og etter kl. 16.00. I helgene før kl. 12.00.

Du kan levere tilbake det du har lånt i innleveringskassene utenfor biblioteket hele døgnet. Sjekk forfallsdato og forleng lånene i Bibliofil-appen eller på Mine sider

Vi vil hjelpe deg med å huske alt dette når du kommer til oss. Velkommen skal du være!

Informasjon fra Trondheim kommune

En kvinne sitter i et avlukke på vaksinestasjonen på Sluppen, klar for å få vaksine. En sykepleier sitter klar med medisinsk utstyr.

Bestill time for vaksinering

Du kan nå bestille time for vaksinering via digitalt skjema eller koronatelefonen.

Illustrasjonsbilde av reagensrør

Informasjon om koronatest og hvordan du bestiller

Her kan du bestille koronatest via digitalt skjema eller koronatelefonen. Hvis du har bestilt koronatest via skjema, skal du ikke ringe koronatelefonen. Dette skaper bare lengre ventetid. På denne siden finner du svar på mange spørsmål rundt koronatesting.

Foto fra formannskapsmøte

Disse koronareglene gjelder i Trondheim - påbud om munnbind videreføres

Formannskapet i Trondheim vedtok 7. september å videreføre påbudet om bruk av munnbind på offentlig transport og på steder innendørs der du ikke kan holde minst en meters avstand. Også påbudet om at serverings- og skjenkesteder med alkoholservering skal registrere alle sine kunder videreføres.

Sist oppdatert: 09.09.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.