Velkommen til biblioteket

Innhold

Bibliotekene er åpne. I tillegg til å hente og levere, kan du besøke oss og bruke noen av våre tilbud. Vi oppfordrer besøkende til ikke å oppholde seg i lokalet lengre enn nødvendig. Takk for at du setter deg inn i smitteverntiltakene våre før du besøker oss! 

Påbud om munnbind

Det er i Trondheim kommune påbud om bruk av munnbind i lokaler for kultur, trenings-, sports- og fritidsaktiviteter. Dette gjelder også når du sitter ned. Den midlertidige forskriften gjelder fra 19. mai 2021. Påbudet gjelder ikke barn under 12 år eller de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Bruk munnbind ut fra helsemyndighetenes påbud og anbefalinger. 

Besøksregistrering

For at vi rask skal kunne varsle hvis det oppstår et smittetilfelle, ønsker vi at alle besøkende registrerer seg med QR-koden eller nettadressen du finner på biblioteket du besøker. Hvis du trenger hjelp kan du ta kontakt med en av våre ansatte. Registreringen er frivillig, men vi håper du bruker tilbudet. Spørsmål og svar om registeringen hos SafeSpot.no.

Hva kan du gjøre i bibliotekene?

 

Hva vil du ikke kunne gjøre hos oss?

 • Benytte deg av meråpent bibliotek
 • Spise eller drikke i biblioteket
 • Benytte grupperom

 

Smittevern

 • Er du syk, i isolasjon eller karantene, ber vi deg om å bli hjemme
 • Husk god håndhygiene før og etter besøk i biblioteket
 • Bruk munnbind
 • Hold 2 meter avstand og ta hensyn til hverandre og ansatte
 • Bruk hånddesinfeksjon før og etter bruk av av pc-er og annet utstyr
 • Benytt selvbetjeningsautomater og andre selvbetjente tilbud
 • Vask lesebord med vaskemidler og papir som står ved vaskestasjonene før og etter bruk
 • Følg myndighetenes råd og veiledning for smittevern

Det vil fortsatt være restriksjoner på hvor mange gjester som kan besøke biblioteket samtidig. Vi ber deg derfor begrense tiden du er her.

 

Er det trygt?

Våre ansatte bruker munnbind, har gjennomført kurs i håndhygiene og må føle seg helt friske for å komme på jobb. I tillegg har vi skjerpet rutiner for renhold og begrenset antall gjester og ansatte i våre lokaler. Vi har med andre ord tatt forholdsregler for at det skal være trygt for deg å være på biblioteket, men merk at du besøker oss på eget ansvar.

Nasjonalbiblioteket har undersøkt med Folkehelseinstituttet (FHI) om det er mulig å smittes gjennom kontakt med bøker og annet materiale som lånes på biblioteket. FHI uttaler at "Studier har vist at viruset kan overleve på ulike typer flater fra timer til opptil dager. Vi vurderer det slik at risiko for indirekte smitte fra bøker er lav". 

 

Åpningstider og innlevering

Se på forsiden eller i oversikten over åpningstider.

Besøk bibliotekene utenom rushtid om du har mulighet. Du kan se på bibliotekenes Googlesider under populære tidspunkter, for når det er mye eller lite folk innom. Hovedsaklig er det rolig på hverdager mellom 10 og 12 og etter 16. I helgene før 12.

Du kan levere tilbake det du har lånt i innleveringskassene utenfor biblioteket hele døgnet. Sjekk forfallsdato og forleng lånene i Bibliofil-appen eller på Mine sider

 

 

Vi vil hjelpe deg med å huske alt dette når du kommer til oss. Velkommen skal du være!
 

Sist oppdatert: 19.05.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.