Trondheim folkebibliotek er åpent for henting og tilbakelevering

Informasjon om innlevering, bestilling og arrangement.

Hentebiblioteket

Innhold

Nå åpner vi gradvis opp. Du kan nå hente og levere i våre bibliotek. For at vi skal kunne ha dette tilbudet og senere åpne bibliotekene med flere tilbud, er det viktig at alle som henter følger våre instrukser om smittevern og avstand.

Kan jeg levere tilbake det jeg har lånt tidligere?

Du kan også levere tilbake det du har lånt tidligere. Vi har utvidet lånefristen til 2. juni, men om alt er ferdiglest kan du levere tilbake i våre utendørs innleveringskasser eller inne når du henter. Vi vil sette det som blir innlevert i 2 dagers karantene. Du vil derfor ikke se at det er innlevert med det samme.

Hvor og hva kan jeg bestille?

Hentebiblioteket tilbys nå ved alle våre bibliotek.

Du kan bestille og låne fra hele samlingen. Unntaket er verktøy og el-sykler.

Frø kan lånes på hovedbiblioteket og ved Moholt bibliotek. Bestill på forhånd det du vil låne ved å sende e-post eller melding til biblioteket i Bibliofil-appen.

Har du noe som står på hentehylla som du ikke fikk hentet i mars, vil du kunne hente dette til og med tirsdag 19. mai.

Vi kjører mellom avdelingene for deg, så om det du skal låne er på en annen avdelingen enn der du vil hente kan det blir noen dagers ventetid.

Hvordan bestiller du?

Du søker og bestiller i Bibliofil eller på våre nettsider.

 

Ring oss

  • Ring 72 54 75 00 eller direkte til ditt bydelsbibliotek.
  • Telefonen er betjent kl 10 til 15 på hverdager
  • Ha lånekortnummeret foran deg
  • Beskriv hva du ønsker og hvor mange titler. Oppgi alder om vi skal plukke til barn.

Hvordan henter du?

Du vil få hentemelding på SMS eller e-post når det du har bestilt er klart til henting. Du kan følge med på status for dine bestillinger under Mine lån og reserveringer i Bibliofil. Hvis du bestiller fra andre avdelinger, vent med å komme å hente til alt står klart, så begrenses antall besøk.

Sjekk åpningstider (se under) før du kommer, og ta med lånekortet eller gyldig legitimasjon. Du finner lånekortet i Bibliofil-appen på forsiden og under navnet ditt.

Du skal ikke komme til oss om du er syk, har symptomer på luftveisinfeksjon eller er i karantene. Desinfiser hender når du kommer og ikke ta på noe i biblioteket. Hold minst 2 meters avstand til andre i køen og i lokalet. Følg merkingen og de ansattes instrukser om hvilken vei du skal gå.

Skann lånekort selv eller hold opp legitimasjon for den ansatte som skal finne det du har bestilt. Den ansatte låner ut og pakker alt i pose for deg, sammen med kvitteringen. Da er det bare å ta posen med hjem.

Familier kan ikke komme samlet. En voksen sørger for å låne og levere på vegne av sin familie.

Når kan jeg hente?

Bibliotekene er stengt for besøk og tilbyr kun henting og innlevering inntil videre.

Hentetider alle avdelinger

 

Er det trygt?

Det som står i hyllene våre har stått urørt så lenge at de ikke innebærer noen smitterisiko. Det som blir levert inn blir satt i karantene i to dager før det lånes ut igjen. Våre ansatte har gjennomført kurs i håndhygiene og må føle seg helt friske for å komme på jobb. I tillegg har vi skjerpet rutiner for renhold og begrenset antall gjester og ansatte i våre lokaler. Vi har med andre ord tatt forholdsregler for at det skal være trygt for deg å bestille bøker, men merk at bestillinger gjøres på eget ansvar.

Vi vil hjelpe deg med å huske alt dette når du kommer til oss. Velkommen skal du være!

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne? (ikke skriv personlig informasjon)


Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.