Trondheim folkebibliotek stenger alle bibliotekene fra morgenen onsdag 2. juni.

Bibliotekene er en kulturarena som samler mennesker innendørs, og vi faller derfor inn under over virksomheter som stenges i Trondheim kommunes forskrift fra 1.6.2021. Forskriften gjelder til 10. juni, men kan bli forlenget om smittesituasjonen tilsier det.

Stengingen gjelder hovedbiblioteket og alle bydelsbibliotekene inkludert Bøker & bylab.

Å stenge midlertidig får mange praktiske konsekvenser for lånerne våre. Tirsdag vil bli brukt til å forberede stenging av bibliotekene. Det blir heller ikke mulig med noen "bestill og hent"-ordning. Så lenge streiken pågår blir det for krevende. Stengingen vil vare i samme periode som den nye forskriften.

Det vil kommer mer informasjon om konsekvenser av stengingen på denne siden.

Bestillinger

Kan hentes i løpet av tirsdag 1. juni. Bestillinger med hentefrist fra 2. juni vil stå på hentehylla til vi åpner igjen og 6 dager etter åpningsdato. Du vil ikke få ny beskjed om henting. Nye bestillinger vil ikke bli behandlet før vi åpner igjen. Følg med i Bibliofil-appen og avbestill om du ikke lenger trenger det du står på venteliste til.

Forlengelse, purregebyr og faktura

Vi har forlenget alle lån som hadde lånefrist til og med 18. juni til 19. juni. Du ser datoen i Bibliofil-appen, men det kommer ikke varsel på e-post eller SMS. Du kan uansett levere tilbake i våre utendørs returkasser når vi har stengt. Vi sender ikke ut purregebyr eller faktura i perioden vi har stengt. Lån som er purret eller fakturert til og med 1.juni 2021 må betales. 

Arrangement

Vi avlyser foreløpig alle våre arrangement frem til 15. juni.